OASIS Mailing List ArchivesView the OASIS mailing list archive below
or browse/search using MarkMail.

 


Help: OASIS Mailing Lists Help | MarkMail Help

docbook-apps message

[Date Prev] | [Thread Prev] | [Thread Next] | [Date Next] -- [Date Index] | [Thread Index] | [List Home]


Subject: Re: [docbook-apps] HTML output contains "─"


These letters show up in HTML whenever your HTML is encoded as UTF-8 but the
browser thinks it is encoded in ISO-8859-1.  This mismatch could come from:

a. The HTML not including a charset meta tag.

b.  The HTML including a wrong charset meta tag.

c.  The HTTP server providing an incorrect charset property in the http
header that overrides the charset meta tag in the HTML.

Does your HTML have a charset meta tag?
Do you get the same results when viewing it locally instead of through a
server?

This reference has more info:

http://www.sagehill.net/docbookxsl/OutputEncoding.html

Bob Stayton
Sagehill Enterprises
DocBook Consulting
bobs@sagehill.net


----- Original Message ----- 
From: "Frans Englich" <frans.englich@telia.com>
To: <docbook-apps@lists.oasis-open.org>
Sent: Sunday, August 15, 2004 3:45 PM
Subject: [docbook-apps] HTML output contains "─"


>
> Hello all,
>
> I have a weird problem, my html output looks like this:
>
> Copyright ┬ę 2003, 2004
>
> Chapter┬ 1.┬ Introduction
>
> Example┬ 1.2
>
>
> It appears in tables too. I've tried onechunk.xsl and chunk.xsl, but no
> difference. I use xsltproc/xmllint, Docbook XML 4.3, Docbook XSL 1.65.1,
and
> it works fine in another project.
>
> I've tried Konqueror and Mozilla -- same effect, it's in the sources. I've
> searched my files for the weird character but it's not there. Everything
> works fine(validates), except this.
>
> What is the problem, what can it possible be, and where should I continue
> looking?
>
>
> Cheers,
>
> Frans
>
>
>
>
>




[Date Prev] | [Thread Prev] | [Thread Next] | [Date Next] -- [Date Index] | [Thread Index] | [List Home]